Les Cases Barates / Habitatges Montseny

Vista aèria de les Cases Barates en construcció.

La idea de construir aquest barri de Vic va sorgir en plena dictadura franquista, just quan es feia urgent donar habitatges als molts immigrants que venien a la recerca de feina. El desembre de 1959 hi van anar a viure les primeres famílies.

El barri, que l'any vinent celebrarà cinquanta anys d'existència, més aviat va néixer com un petit poble a tocar de Vic, que no pas com una part integrada al nucli urbà.

Aquesta exposició és el resultat de la feina feta amb veïns i veïnes als tallers "La meva memòria del barri".

Els Habitatges Montseny es podrien definir com un polígon d'habitatges separats per carrers paral·lels i delimitats per la carretera de la Guixa i l'avinguda dels Països Catalans. Són un conjunt de blocs d'habitatges, iguals entre si.

Aquest barri està format majoritàriament per persones immigrants procedents d'arreu del món.

Imatge actual del carrer de Sant Isidre dels Habitatges Montseny.

Partint d’una exposició de Manolo Gómez i Jordi Canudas a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic centrada en una escala de veïns del barri de les Cases Barates (avui Habitatges Montseny), aquest reportatge recull el relat de la vida quotidiana –amb testimonis i fotos– dels seus primers habitants i la trajectòria de més de mig segle d’història narrada pel professor Juli Pérez, nascut a les Cases Barates, com Gómez i Canudas.

Antic cartell promocional de Vic, a l'entrada de les Cases Barates a l'antiga N-152.

Un militant anarquista, anomenat Ric-Ric, arriba a una petita, remota i oblidada vall pirinenca tot fugint de la policia. Allà coneixerà el cap dels contrabandistes, en Cassian, i la mestra de l’escola, la Mailís, una dona que no combrega amb la mentalitat conservadora dels habitants de la vall. Però tot canvia quan en Ric-Ric, accidentalment, desperta unes criatures extraordinàries, sobrehumanes, que alguns associen amb els menairons de les llegendes locals.

Participa i guanya entrades pel cinema, teatre o vals de descompte dels comerços del barri

Amb

de Remei

FUNGUS. El rei dels Pirineus
lo pare carbasser.jpg
images61.jpg

Coneix l'agenda cultural de la ciutat

Si tens un projecte, ens agradaira coneixe'l

Coneix les entitats i associacions del barri