Els Tortosins a Vic

Can Serra. Antiga fàbrica de Construcciones Navales i Terrestres(C.N.T.). Desprès fàbrica de Can Girbau.

A l'any 1936 esclata la Guerra Civil Espanyola, i com a conseqüència als antics treballadors de l'empresa SALES,S.A, els van evauar de Tortosa perquè el front s'acostava. Van marxar amb camions militars fins a Barcelona, concretament a Montjuïc, on hi van estar-hi un parell de dies. Després van arribar a Vic, als voltants de l'abril de 1938, establint-se a l'edifici que ara és Can Girbau.

..."He passat dues setmanes a Vic. Estant allí m’assabento que, fa uns dies, l’ajuntament de Vic va aprovar per unanimitat una moció, coincident amb la de molts ajuntaments ebrencs, demanant la retirada del Pla Hidrològic de Conca de l’Ebre. El darrer Consell de Ministres espanyol ha denegat les peticions. L’ajuntament de Vic al·legava, entre altres moltes raons, que el Pla de Conca era perjudicial per a les comarques tortosines. No em va estranyar la solidaritat vigatana amb la gent de l’Ebre"...

L'abril de 1938 el seu personal va ser traslladat a Barcelona (Montjuïc) per a finalment anar a Vic, la capital d'Osona. S'instal·len a l'antiga fàbrica d'Antoni Gudiol. Amb la postguerra CNT s'enfonsa i els accionistes acaben venent-la a Alejandro Serra i després al seu germà Josep Serra. L'empresa es converteix en SA Serra fins a finals dels anys 60 quan Joan Girbau Vilageliu l'adquireix. Passarà llavors a ser primer Golder Girbau SA i finalment Girbau SA

Blog de Glòria Fandos, on s'hi recullen articles dels actes de la Diada del Tortosí absent, que se celebra cada any  coincidint amb el Dia de la Verge de la Cinta, Festa Major de Tortosa.

La Verge de la Cinta

Els gegants de Vic apadrinen els nous gegants de Tortosa batejats com a Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó

La Mare de Déu o Verge de la Cinta, és una de les diverses advocacions de la Verge Maria, que dóna nom a totes aquelles persones que s'anomenen Cinta o Maria Cinta.

El 19 de gener de 1863, l'ajuntament de Tortosa la va declarar patrona de la ciutat després d'anys celebrant la Festa Major en honor a la Verge.

Els gegants de Vic apadrinen els nous gegants de Tortosa batejats com a Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó .

Un militant anarquista, anomenat Ric-Ric, arriba a una petita, remota i oblidada vall pirinenca tot fugint de la policia. Allà coneixerà el cap dels contrabandistes, en Cassian, i la mestra de l’escola, la Mailís, una dona que no combrega amb la mentalitat conservadora dels habitants de la vall. Però tot canvia quan en Ric-Ric, accidentalment, desperta unes criatures extraordinàries, sobrehumanes, que alguns associen amb els menairons de les llegendes locals.

Participa i guanya entrades pel cinema, teatre o vals de descompte dels comerços del barri

Amb

de Remei

FUNGUS. El rei dels Pirineus
lo pare carbasser.jpg
images61.jpg

Coneix l'agenda cultural de la ciutat

Si tens un projecte, ens agradaira coneixe'l

Coneix les entitats i associacions del barri