CORREFOC 2017

Els correfocs, són un tipus de balls parlats. El seu origen és difícil de precisar, i a causa d’això l’origen real dels correfocs, es difícil de precisar. El que és inqüestionable, és que provenen de l’ anomenat Ball dels Diables

En els seus orígens, el Ball dels Diables era exhibit entre plat i plat en els àpats nobles en l’ Edat Mitjana; per això també és conegut com l’entremès. Aquesta dansa, representa la lluita entre el bé i el mal, i va ser per aquesta raó que va començar a tenir protagonisme en festes de Corpus (primera vegada que sortiren al carrer, va ser per aquest motiu. L’any 1424) , processons eclesiàstiques… tot donant un aspecte cerimoniós, però alhora divertit a les actuacions. En aquestes representacions, apareix la figura del diable , personatge que fa riure al públic amb les bajanades i cabrioles que fa i diu.

Les primeres referències escrites, no van datar -se fins el 1150. Aquest any va ser el primer, que ens demostra gràficament que quelcom semblant a un correfoc va existir, a més ens informa que aquesta cerimònia va tenir lloc al banquet celebrat durant l’enllaç de Ramon Berenguer IV i la princesa Peronella.

La segona notícia escrita, no arribarà fins al 1423, rememorant la vinguda del rei Alfons V d’ Aragó a Barcelona.

Durant els següents anys i fins a l’actualitat, la premsa i llibres han portar notícies relacionades amb aquest tipus de balls. Segons fonts d’informació, aquests balls eren dansats durant les processons de Corpus (en moltes localitats catalanes), en algun moviment eclesiàstic important (entrada o sortida d’algun bisbe), cerimònies reials (casaments, batejos…), més tard arribaren a les festes majors o festes dels barris …

Un militant anarquista, anomenat Ric-Ric, arriba a una petita, remota i oblidada vall pirinenca tot fugint de la policia. Allà coneixerà el cap dels contrabandistes, en Cassian, i la mestra de l’escola, la Mailís, una dona que no combrega amb la mentalitat conservadora dels habitants de la vall. Però tot canvia quan en Ric-Ric, accidentalment, desperta unes criatures extraordinàries, sobrehumanes, que alguns associen amb els menairons de les llegendes locals.

Participa i guanya entrades pel cinema, teatre o vals de descompte dels comerços del barri

Amb

de Remei

FUNGUS. El rei dels Pirineus
lo pare carbasser.jpg
images61.jpg

Coneix l'agenda cultural de la ciutat

Si tens un projecte, ens agradaira coneixe'l

Coneix les entitats i associacions del barri